sâmbătă, 18 decembrie 2010

Dar e un om cu o chitară...


Vita de Vie - Un om cu o Chitara

Asculta mai multe audio diverse

5 comentarii:

  1. A, bun. Acuma merg comentariile.
    Spuneam intr-un comentariu pierdut pe undeva ca ar fi bine sa incerci sa nu mai folosesti asa de mult blitz-ul, pentru ca da o lumina foarte rece, foarte distanta. Chiar si folosirea luminii fluorescente poate fi mai buna decat cea de la blitz, daca setezi aparatul bine.
    Ai functii manuale la aparat?
    Incearca sa te joci cu luminile si sa incerci sa fotografiezi fara blitz, pentru ca rezultatul e o fotografie mult mai calda.

    RăspundețiȘtergere
  2. da.am functii manuale.folosesc blitz-ul pentru ca nu-mi ies pozele in casa.o sa incerc sa folosesc lumina fluorescenta :-?

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca ai functii manuale, atunci seteaza totul in asa fel incat sa se vada bine. Sau pune o lampa deasupra ta, sau undeva aproape. Iti dadusem fluorescentul ca exemplu, da' nu e de dorit sa-l folosesti :)) E neonul. Care are lumina foarte rece si dureros de cruda, iti arata toate defectele fetei.
    Joaca-te cu toate, experimenteaza pana iese bine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fluorescentul și becul si norulețul și chestiile alea care apar pe aparate țin de tonalitatea culorii și stau toate sub numele de White Balance.

    Dar dacă vrei să-ți iasă poze în casă sau în locuri întunecate tre să vezi dacă poți modifica timpul de expunere (exposure time) și deschiderea diafragmei (aperture).

    Un aparat foto captează lumina prin diafragmă, timp de câte fracțiuni de secundă îi spui la timpul de expunere. Dacă ești într-un loc întunecat, desigur că el are nevoie de mai mult timp în care absoarbe lumină ca să poată înțelege ce e acolo.

    Evident, cu cât are nevoie de mai mult timp, cu atât crește riscul ca poza să iasă mișcată dacă aparatu nu e pe ceva suport stabil (trepied, masă, ladă de gunoi etc.)

    Cel mai simplu, dacă te lasă aparatu, e să îi dai un timp de expunere mai mare, îl pui pe o masă și apoi dacă n-ai pe nimeni să apese pe buton (când îți faci ție poze) e posibil să aibe și o funcție care așteaptă câteva secunde dupa ce s-a apăsat și apoi face click click.

    Scuze dacă unele chestii le știi, dar foarte pe scurt cam asta e de făcut cu intunericimile. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu ii spuneam doar ce lumini sa foloseasca, cu balansul de alb o sa dibuiasca ea mai incolo. Plus ca de multe ori ies imagini foarte bune, cu o cromatica frumoasa, atunci cand folosesti alt balans decat cel necesar.
    Cu diafragma si toate cele o sa vada ea pe parcurs, e mai placut sa experimentezi :)

    RăspundețiȘtergere

Exprimă-te!